90% niet eerlijk over moederschap

90% niet eerlijk over moederschap

Veel vrouwen durven niet toe te geven dat het moederschap hen zwaar valt en liegen daarom tegen de buitenwereld. Dat blijkt uit een online onderzoek onder 1000 jonge moeders in Engeland.

Ruim negentig procent van de vrouwen zegt dat ze het niet moeilijk vinden om moeder te zijn, terwijl ze het in werkelijkheid behoorlijk zwaar vinden, zo blijkt uit een onderzoek onder duizend nieuwe moeders.

Ruim veertig procent van de ondervraagde moeders vraagt dan ook nooit om hulp aan familie of vrienden, terwijl ze dat wel zouden willen. Ze zijn bang dat mensen denken dat ze het moederschap niet aankunnen.

Bijna tachtig procent van de moeders zegt dat ze met name de eerste drie maanden veel zwaarder vinden dan ze hadden verwacht.

Bijna 85 procent is van mening dat het nu moeilijker is om moeder te zijn dan vroeger. Bijna alle moeders zouden graag eerlijk advies krijgen van andere ouders.

Zo’n 69 procent van de nieuwe moeders is vooral uit het veld geslagen door slaapgebrek. Voor 35 procent is de financiële situatie lastig en 31 procent heeft te maken met relatieproblemen. Daarnaast vindt dertig procent het lastig om met de baby ergens naar toe te gaan.

Ruim 70 procent van de ondervraagde vrouwen geniet wel van de kleine dingen, zoals knuffelen met de baby. Zo’n 43 procent vindt het leuk om de baby in bad te doen en 36 procent heeft een sterkere band met de partner nadat de baby is geboren. Ook geniet 22 procent erg van het voeden van de baby.

 

bron:nu.nl

Wil je zwanger worden of ben je zwanger?
Met deze cursussen werk je aan een gezonde leefstijl.

Met een zelfverzekerd gevoel bevallen?
In deze cursussen antwoorden op al jouw vragen.

Je baby leren kennen? Weer fit worden na je bevalling? Ontdek onze cursussen.