Meer spierkracht kind bij vitamine D gebruik zwangere

Meer spierkracht kind bij vitamine D gebruik zwangere

Vitamine D is nodig voor een goede opbouw van botten en spieren. Je huid maakt vitamine D onder invloed van zonlicht en je krijgt vitamine D binnen via je voeding. Toch blijkt dat niet genoeg te zijn voor zwangere.

De gezondheidsraad adviseert zwangeren om 10 mg vitamine D per dag als supplement in te nemen. Maar wat is nu precies het effect van deze vitamine D?

Onderzoekers van de Southampton Vrouwen onderzoeksgroep onderzochten dit bij 678 zwangeren. Bij 34 weken zwangerschap werd bloed afgenomen om de concentratie vitamine D te meten.

Vervolgens hebben ze toen hun kinderen 4 jaar oud waren gekeken naar de effecten van een hoge vitamine D concentratie in de zwangerschap voor het kind.

Uit dit onderzoek bleek dat kinderen van moeders met een goede concentratie vitamine D in de zwangerschap meer spierkracht hebben. Ze hebben niet zozeer meer spierweefsel, maar wel meer kracht.

Reden te meer om je te houden aan het advies van de gezondheidsraad en dagelijks een tablet vitamine D, 10 mg, te nemen.

Ook met dit onderzoek wordt weer aangetoond hoe belangrijk een goed voedingspatroon tijdens de zwangerschap is.

bron:pubmed.gov

Wil je zwanger worden of ben je zwanger?
Met deze cursussen werk je aan een gezonde leefstijl.

Met een zelfverzekerd gevoel bevallen?
In deze cursussen antwoorden op al jouw vragen.

Je baby leren kennen? Weer fit worden na je bevalling? Ontdek onze cursussen.