De extra kilootjes moeten er weer af

Afvallen na de bevalling, hoe doe je dat op een goede manier?

Helaas groeien veel vrouwen in de zwangerschap meer dan de 10-12 kilo die je aankomt door het gewicht van de baby, het extra vet, vruchtwater enzovoort.
Die extra kilo’s moeten er ook weer een keer af. Uit onderzoek is gebleken dat veel vrouwen na de geboorte van hun eerste kind zwaarder blijven dan vóór de zwangerschap.
Als de kilo’s van de zwangerschap er niet afgaan en je wordt over een tijdje nog een keer zwanger, dan zie je regelmatig dat ook in die zwangerschap er weer extra kilo’s blijven hangen….

Overgewicht is een steeds vaker voorkomend probleem met veel gezondheidsrisico’s.

Probeer die overtollige kilo’s daarom op een verantwoorde manier kwijt te raken.
Door je voeding iets aan te passen, het snoepen en drinken van limonades te skippen kun je makkelijk 500 kcal per dag besparen. 500 kcal minder eten dan je nodig hebt is prima manier om verantwoord af te vallen.
Ga zeker niet aan een crashdieet. Het lijkt wel leuk om in een paar weken vele kilo’s kwijt te raken maar, als je ooit eerder aan de lijn hebt gedaan weet je dit ook: als je stopt met het dieet komen de kilo’s (en vaak nog meer) er nog sneller weer aan. Dit komt omdat je stofwisseling vertraagd als je een crashdieet volgt.
Doordat je lichaam continu te weinig binnenkrijgt gaat hij in de spaarstand werken, dat blijft je lichaam ook doen als je later weer normaal gaat eten met als gevolg dat je gaat aankomen van een normaal eetpatroon.

Bovendien kom je met al die zogenaamde superdiëten vaak van alles te kort.

Als ‘jonge’moeder heb je alle voedingsstoffen dubbel en dwars nodig. Moeder zijn vraagt zoveel energie, je kunt het je niet veroorloven om tekorten te krijgen en je lamlendig te gaan voelen.
Als je de overtollige kilo’s kwijt wilt, doe het dan op een verantwoorde manier.
Zoek begeleiding van een leefstijlcoach of diëtiste.
Een leefstijlcoach zet je niet op dieet maar past je voeding op kleine punten aan zodat de energie inname in juiste verhouding is met de hoeveelheid energie die je verbruikt. Geen grote veranderingen, je zult niet eens het idee hebben dat je op ‘dieet’ bent. Een leefstijlcoach gaat uit van jouw gewoonten en maakt voor jou persoonlijk een plan, niet zo’n standaard dieet, maar echt afgestemd op jouw gewoonten en wensen.
Verder krijg je coaching om het gezonde leefpatroon vol te houden, ook als de begeleiding van de coach is gestopt. Je leert veel over voeding en over jouw manier van omgaan met voeding. Ga je bijvoorbeeld eten als je verdrietig bent of stress hebt? Je leefstijlcoach leert je om hier anders mee om te gaan en inzicht te krijgen in jouw manier van omgaan met bijvoorbeeld stress.
Behoefte aan coaching voor een gezonde leefstijl? zoek een leefstijlcoach bij jou in de buurt in bv Google.
Afvallen doe je langzaam maar zeker. Door je voedingspatroon op heel kleine punten aan te passen zul je merken dat je én niet het idee hebt dat je op dieet bent én langzaam maar zeker de extra pondjes verliest. Door de kleine aanpassingen in je voeding houd je het ook nog eens heel makkelijk vol.
Wil je zelfstandig afvallen? Maak in de eetmeter van het voedingscentrum een voedingsplan van rond de 1500kcal als je flesvoeding geeft en zo’n 1800 kcal als je borstvoeding geeft. Dan krijg je voldoende binnen én ontstaan er geen tekorten.

Loulouka Kl Banner Nw
Gerelateerde berichten
Bekkenpijn, Tips En Adviezen Bij Bekkenpijn Na De Bevalling
Omgaan met bekkenpijn

Tips en adviezen bij bekkenpijn NA de bevalling

bloedverlies zwanger
Bloedverlies, vruchtbaarheid en anticonceptie

Hoe lang houd je bloedverlies na de bevalling en wanneer ben je weer vruchtbaar? Vanaf wanneer mag je starten met Lees meer

Seks In De Zwangerschap Door Babyopkomst
Seks na de bevalling

De eerste keer seks na de bevalling is voor de meeste van ons best spannend. Ook partners vinden het spannend.

plas niet op kunnen houden na bevalling
Incontinentie na de bevalling

Kun jij je plas niet ophouden, je bent zeker de enige niet...

Stoppen Met De Pil Wanneer Vruchtbaar
Anticonceptie na de bevalling

Wanneer kun je met anticonceptie beginnen na de bevalling? Welke vorm van anticonceptie is voor jou geschikt.

Meer lezen in de categorie

Interessant? Deel dit bericht

Lekker en gezond eten tijdens je zwangerschap.
Niet alleen voor jezelf, ook voor je nog ongeboren kindje.

Met een zelfverzekerd gevoel bevallen?
In deze cursussen antwoorden op al jouw vragen.

Leer alle signalen van je baby kennen.
Én hoe je hier het beste op kunt reageren.