Gebruik geen doek over kinderwagen!

Gebruik geen doek over kinderwagen!

Nu het zo heet is willen (en moeten) ouders hun baby beschermen tegen de zon, maar veel ouders doen dit niet op de juiste manier!

Veel ouders gebruiken een doek over de kinderwagen om hun baby koel te houden, maar dit kan levensgevaarlijk zijn.

Zweedse onderzoekers waarschuwen dat een doek over de kinderwagen het risico op oververhitting sterk verhoogt. De temperatuur in de kinderwagen kan snel stijgen doordat hij wordt afgesloten door een doek. Binnen een half uur kan de temperatuur oplopen tot boven de 34 graden als het buiten maar 22 graden is.

Met de huidige hoge temperaturen zal het dus nog veel heter worden in de kinderwagen.

Door deze hoge temperaturen in de kinderwagen kan je baby zijn warmte niet kwijt en dreigt er oververhitting, hitte-uitputting en zelf een hitteberoerte, waarbij de warmteregulatie in de hersenen in de problemen komt zegt onderzoeker Ian Pike van de BV Injury onderzoek en preventie Unit.

Je kind beschermen tegen de zon en oververhitting doe je het beste door de baby dunne luchtige kleding aan te trekken, tussendoor veel water te laten drinken en je baby (en kinderwagen) uit de zon te houden. Wandel zoveel mogelijk in de schaduw en vermijd de heetste momenten van de dag. Moet je toch in de zon met je baby in de kinderwagen, bevestig dan een parasol of luifel zodat er voldoende ventilatie mogelijk is. Maar blijf dan zeker checken of je baby het niet te warm heeft, want ook al kan de wagen ventileren, in de zon kan de temperatuur toch te hoog oplopen.

Uit de zon blijven met je baby is dan ook het beste advies.

Bron; globalnews

Wil je zwanger worden of ben je zwanger?
Met deze cursussen werk je aan een gezonde leefstijl.

Met een zelfverzekerd gevoel bevallen?
In deze cursussen antwoorden op al jouw vragen.

Je baby leren kennen? Weer fit worden na je bevalling? Ontdek onze cursussen.