Jouw verloskundige tijdens de kraamdagen

Jouw verloskundige tijdens de kraamdagen

leaderboard 3 20230916

Wat doet jouw verloskundige tijdens de kraamdagen?

In het kraambed komt de verloskundige regelmatig op bezoek. De verloskundige is de eindverantwoordelijke voor de zorg voor jou en je kind tijdens de kraamdagen. De kraamverzorgster voert de zorg uit en rapporteert bijzonderheden aan de verloskundige.

Tijdens haar bezoekjes controleert de verloskundige de stand van je baarmoeder, de hechtingen, je borsten, de groei van de baby, de kleur van de baby en jullie algeheel welbevinden. Als er geen bijzonderheden zijn, en gelukkig is dat meestal zo, kunnen de bezoekjes kort gehouden worden.
Afhankelijk van hoe druk je verloskundige het heeft zal ze 1 of meerdere keren wat langer blijven zitten om bijvoorbeeld de bevalling nog even na te spreken.

Natuurlijk is je verloskundige, net als tijdens je zwangerschap en bevalling, er voor je als je vragen hebt, of als je onzeker over iets bent.
Blijf niet met onzekerheden zitten, denk niet dat iets gek is, ook niet als je bijvoorbeeld verdrietige gevoelens hebt terwijl iedereen vindt dat je blij moet zijn, bespreek dit met je verloskundige.
Als er geen bijzonderheden zijn, sluit de verloskundige (evenals de kraamverzorgster) de 8e dag het kraambed af en spreekt ze dan met je af of ze je 6 weken na de bevalling nog 1 x op de praktijk wil zien voor de nacontrole.

Dit bericht delen of bewaren?

Deel dit bericht via Facebook, Twitter, e-mail of WhatsApp. Later lezen of zelf bewaren? Mail het dan naar jezelf.

Je baby leren kennen? Weer fit worden na je bevalling? Ontdek onze cursussen.