Warme maaltijd baby
Warme maaltijd baby
Zo start je met een warme maaltijd voor je baby:
- Als het groente– en fruithapje goed gaat, kun je al een bijna-echte warme maaltijd serveren: geef groente met gekookte geprakte aardappel, fijngemaakte peulvruchten of witte rijst.
- Pasta is gemaakt van tarwe, en bevat dus gluten. Daarom kun je dit pas na zes maanden geven.
- Rond zeven maanden kun je starten met gestoofd of gekookt vlees (geen lever), vis of kip, dat je fijn hebt gemaakt met een keukenmachine of staafmixer.
- Als dit goed gaat, kun je het fijnsnijden. Handige soorten om mee te beginnen zijn kipfilet, tartaar of visfilet. Je kunt ook een stukje ei geven, zorg er dan voor dat zowel het eiwit als het eigeel gestold is.
- Voeg een theelepel olie of zachte margarine uit een kuipje aan de warme maaltijd toe of gebruik dit om het vlees in klaar te maken. Vloeibare en zachte vetten bevattende goede vet soorten die jouw kindje nodig heeft om zich goed te ontwikkelen.
- Net als voor grote mensen geldt ook voor kleine mensjes: één a twee keer per week vis. Vis is belangrijk voor de hersenontwikkeling van je baby.
- Wees voorzichtig met scherpe kruiden en specerijen zoals peper. Gebruik geen zout en kruidenmengsels, want deze bevatten meestal ook veel zout.
- Varieer zoveel mogelijk met verschillende groenten. Vaak lusten baby’s iets niet de eerste keer. Laat ze een groente die ze niet lekker vinden meerdere keren proeven, zo leer je je kind een makkelijke eter te worden.
- Forceer niets, maak geen gevecht van de maaltijd.
De warme maaltijd kan in de plaats komen van een fles– of borstvoeding.
Je kunt ook babyvoeding uit een potje geven, let op de leeftijdsaanduiding op de verpakking. Potjes zijn in principe net zo gezond als vers.
Roer de warme maaltijd goed door als je de magnetron hebt gebruikt zodat de warmte gelijkmatig verdeeld is en er geen plaatselijke hete plekken in voorkomen (hotspots). Controleer de temperatuur van de maaltijd altijd eerst zelf.
Het is ook mogelijk om je kindje vegetarisch te laten eten.
Voor na je bevalling
Dit bericht delen of bewaren?
Deel dit bericht via Facebook, Twitter, e-mail of WhatsApp. Later lezen of zelf bewaren? Mail het dan naar jezelf.
Je baby leren kennen? Weer fit worden na je bevalling? Ontdek onze cursussen.