Onderwerpen A-Z bevallen
Onderwerpen A-Z bevallen
Bevallen, alle onderwerpen op een rijtje
Natuurlijk wil je heel graag goed voorbereiden op je bevalling en ben je op zoek naar betrouwbare informatie. Onze verloskundigen delen hun kennis graag met je. Hierboven vind je alle onderwerpen die zij hebben geschreven makkelijk gesorteerd op alfabet. Daarnaast willen we heel graag een paar onderwerpen uitlichten:
Waarom voorbereiden op bevalling?
In dit artikel vertellen onze verloskundigen je wat het nut/de noodzaak is van een goede voorbereiding en hoe jij dit het beste aan kunt pakken.
Met een goede voorbereiding op je bevalling sta jij 3-0 voor.
Bevallen; verschillende soorten weeën uitgelegd
Wat is eigenlijk een wee en hoe weet je of het ontsluitingsweeën, indalingsweeën of voorweeën zijn. Na het lezen van deze blog weet jij er alles van.
Over voorweeën en het herkennen van het verschil van begin bevalling hebben we ook nog een apart artikel.
Het geboorteplan, wat is eigenlijk het nut?
Een fijn artikel om in je zwangerschap te lezen zodat jij weet of het voor jou/jullie slim is om een geboorteplan te maken. En zo ja, wat zet je er dan wel of niet in. Eerste tip: maak het niet te lang, je zorgverlener moet het in korte tijd door kunnen nemen. Een te lang geboorteplan wordt niet goed gelezen met als risico dat jouw wensen niet gehoord worden.
10 tips om pijn bevalling te verminderen
Onze verloskundigen delen hun tips met jou om de pijn van je bevalling te verminderen. Dit artikel mag je echt niet missen tijdens je voorbereiding op je bevalling.
Begin bevalling herkennen
Veel vrouwen vragen zich in de zwangerschap af of ze het begin van de bevalling wel zullen herkennen. Wij zetten voor je op een rijtje hoe de bevalling over het algemeen begint en hoe jij het verschil gaat herkennen van een beetje rommelen of écht het begin van de bevalling.
De bevalling opwekken gebeurt onnodig vaak in Nederland
Onderzoek toont aan dat er in Nederland veel vaker ingeleid wordt dan medisch gezien noodzakelijk, ook een knip wordt veel te vaak onnodig gezet. Van beide ingrepen kun je best veel last hebben, het is dan ook goed om te weten dat jij de baas bent en je altijd een keuze hebt. Om mee te kunnen beslissen moet je wel weten welke vragen je kunt stellen als je het niet eens bent met een medische ingreep.
Gaan ze bij jou je bevalling opwekken, lees dan dit artikel zodat je weet wat hoe een inleiding gaat.
Zoek binnen de site
Alles over bevallen
Alles over je bevalling
Dit bericht delen of bewaren?
Deel dit bericht via Facebook, Twitter, e-mail of WhatsApp. Later lezen of zelf bewaren? Mail het dan naar jezelf.
Met een zelfverzekerd gevoel bevallen?
In deze cursussen antwoorden op al jouw vragen.