Luieremmers – BabyUitzet

Luieremmers – BabyUitzet

Luieremmers zijn er in alle soorten en maten, met de bijbehorende prijsverschillen.

Van een gewone emmer met deksel tot geavanceerde systemen die iedere luier luchtdicht verpakken. Maar ook een pedaalemmer kan dienst doen als luieremmer. Het is sterk afhankelijk van jouw situatie en gewoonte wat voor emmer voor jou de beste oplossing is.
Als je in de gelegenheid bent om de vuile luier iedere keer in de kliko te gooien heb je eigenlijk helemaal geen luieremmer nodig. Je vouwt de vieze luier dicht en als je klaar bent met verschonen gooi je hem direct in de kliko. Maar woon je op een bovenverdieping en heb je geen kliko vlakbij , of ben je niet het type die met iedere luier naar de kliko rent, dan is een luieremmer zeker nodig. Vooral poepluiers kunnen behoorlijk stinken…
De stank kun je zelf enigszins tegengaan door iedere vieze luier in een boterhamzakje te stoppen en deze goed dicht te knopen.
Maar er zijn ook speciale luieremmers die het je een stuk makkelijker maken. Deze luieremmers verpakken de luier dusdanig dat er geen luchtje meer vrijkomt.

Je hebt speciale luieremmers in twee soorten:

  1. Met cassette, deze luieremmer verpakt iedere wegwerpluier apart en luchtdicht. Er past voor een aantal dagen luiers in deze emmers zodat je niet dagelijks naar de afvalcontainer hoeft te lopen. Doordat de luiers in zakjes luchtdicht worden verpakt zie je er ook niets van terug. Ze zijn mooi klein en onzichtbaar verpakt. Bedenk wel dat je navulcassettes met zakjes steeds opnieuw moet kopen.
  2. Met luchtdicht afsluitsysteem, deze luieremmers hebben een systeem wat ervoor zorgt dat er wel lucht en je luier in kan, maar er kan geen lucht ontsnappen. Ook als je er een luier ingooit ontsnapt er geen lucht uit de emmer. Zolang je de deksel erop laat zitten ruik je dus niets. Er past een gewone vuilniszak in deze emmer, dit bespaart kosten ten opzichte van de emmers met navulcassettes. Nadeel is wel dat je na een paar dagen de vuilniszak uit de emmer moet halen en dat stinkt wel. In de vuilniszak zitten immers vieze poepluiers van een paar dagen. Doe dit bij voorkeur dan ook op balkon of buiten.

Ga je wasbare luiers gebruiken, dan gebruik je een gewone (luier) emmer met deksel. De luiers zet je in de week in koud water tot je gaat wassen.

Dit bericht delen of bewaren?

Deel dit bericht via Facebook, Twitter, e-mail of WhatsApp. Later lezen of zelf bewaren? Mail het dan naar jezelf.

Met een zelfverzekerd gevoel bevallen?
In deze cursussen antwoorden op al jouw vragen.