Je bent 27 weken zwanger

adv keuzehulp zwarte letter 2

Je bent 27 weken zwanger

Week 27 Zwangerschap In De Zwangerschapskalender Van Babyopkomst

De Baby in week 27

De baby kan deze week voor het eerst zijn oogjes openen en wordt dus ook gevoeliger voor sterk licht dat op de buik schijnt.

Ga je onder de zonnebank, scherm je buik dan af met een handdoek. Dit is niet alleen voor bescherming van de ogen van de baby, maar ook ter voorkoming van verbranden van je uitstekende buik.

De oogjes hebben inmiddels ook wimpers.

De hersenen sturen deze week voor het eerst het ademcentrum en het temperatuurcentrum aan. Dit betekent dat je baby nu zelfstandig zou kunnen ademhalen als hij geboren zou worden.

Maar omdat er nog veel te weinig surfactant (de stof die de longen openhoudt) is, zal hij nog steeds heel veel moeite hebben om zelfstandig te ademen.

In de baarmoeder hoeven baby’s niet te ademen, ze krijgen zuurstof via de navelstreng van hun moeder. Wel maken ze adembewegingen om de longen te oefenen.

Bij deze bewegingen komt er vruchtwater in de longen. Dit is heel normaal. De baby verslikt zich hier niet in. Tijdens de bevalling wordt het vruchtwater uit de longen geperst.

Er begint zich ook meer onderhuidsvet te vormen. Hierdoor wordt de huid minder rood. Dit vet is nodig om de baby op temperatuur te houden na de geboorte. Een baby zonder onderhuids vet zou niet buiten een couveuse kunnen overleven.

728x90 ovn leaderboard

Jij 27 weken zwanger:

Last van bloedarmoede, lees er alles over op de site, wat je er zelf aan kunt doen, maar ook hoe je het kunt voorkomen

Hoe bereid jij je voor op de bevalling?

We hebben het al een aantal keren genoemd in voorgaande weken, maar willen het er toch nog een keer met je over hebben:

Voorbereiden op je bevalling is een must!

Als verloskundigen (Babyopkomst is de website van verloskundigen mocht je dit nog niet weten ūüėČ ) merken we dagelijks het verschil tussen vrouwen die wel een goede voorbereiding op hun bevalling hebben gehad en zij die deze moeite niet hebben genomen.

Stellen die goed voorbereid zijn weten niet alleen wat er op welk moment van de bevalling in gebeurt maar kunnen hier ook veel beter mee omgaan. Ze kennen de tips en tricks om wee√ęn op te vangen. Weten hoe ze zoveel mogelijk ontspannen blijven en weten ook wat ze wel of niet willen mocht er iets niet gaan zoals gehoopt.

Gun jezelf een positieve bevalervaring en investeer in een goede bevallingscursus.

Wij bieden 3 verschillende online cursussen aan, leuk om samen met je partner te volgen. Immers bevallen doe je niet alleen.

De babyuitzet al klaar?

Als je de babykamer nog niet gekocht (of geleend) hebt, dan is het nu echt de hoogste tijd om hier achteraan te gaan. Eigenlijk moet je met 30 weken alles gereed hebben voor de baby. Soms hebben babywinkels hebben een lange levertijd, moet je nu je spullen nog gaan uitzoeken, dan kan het zijn dat de kamer van je keuze niet op tijd geleverd kan worden.

Incontinentie: Help, ik plas in mijn broek

Als je niest of lacht, of gewoon niet snel genoeg bij de wc kunt komen, kan het heel goed zijn dat je een beetje in je broek plast.

Je bent echt niet de enige. Zo’n 60% van alle zwangere of pas bevallen vrouwen hebben er in meer of mindere mate last van. Nog niets aan de hand?
Zorg er dan voor dat je het ook niet krijgt door goed je bekkenbodemspier te oefenen.

Verlanglijstje maken

Het kopen van een kadootje voor iemand die bevallen is, is niet altijd makkelijk. Weet jij precies wat iemands smaak is, wat wil ze hebben voor de baby?

Jij kunt het je familie en vrienden makkelijk maken door een verlanglijstje te maken en deze na de geboorte te mailen of de link op het geboortekaartje te zetten. Je vangt twee vliegen in één klap. Vrienden blij dat ze weten wat ze kunnen kopen. Jij blij dat je dingen krijgt die je echt graag wilt hebben.

Kuitkrampen

Kramp in je kuiten kan je rond deze tijd wakker gaan houden. Bij de √©√©n helpt massage, bij de ander magnesium. Lees al onze tips om kuitkrampen te voorkomen of verhelpen.

Interessant om te lezen 27 weken zwanger:

Gerelateerde berichten
Alcohol In De Zwangerschap Kan 1 Glaasje Kwaad
Alcohol in de zwangerschap

Wat doen alcohol met je baby in de zwangerschap?

Tweeling, 1 Of 2 Eiig, Dit Is Het Verschil
Meerling zwangerschap

Hoe ontstaat een twee (of meer) ling eigenlijk? Is het erfelijk?

Echo
Echo

Welke echo's kun je in de zwangerschap krijgen en welke zijn standaard?

Pretecho, Waar Let Je Op Als Je Een Pretecho Wilt Laten Maken
Pret echo

Als je een pretecho wilt laten maken zijn er een aantal dingen die je van te voren moet weten en Lees meer

zelf hartje luisteren
Zelf naar het hartje luisteren baby

Als partner kun je prima zelf het hartje luisteren van je baby. Wij leggen uit hoe.

zwangerschapscontroles
Wel of niet mee op controle

Gaat je partner mee op controle en zo ja hoe vaak dan?

Dit bericht delen of bewaren?

Deel dit bericht via Facebook, Twitter, e-mail of WhatsApp. Later lezen of zelf bewaren? Mail het dan naar jezelf.

Met een zelfverzekerd gevoel bevallen?
In deze cursussen antwoorden op al jouw vragen.