Online zwangerschapscursussen

Op en top voorbereid zijn op je bevalling om volledige controle te hebben en te houden. Hoe klinkt dat? Volg een cursus die bij jou past en neem afscheid van twijfels en onzekerheden.

Online zwangerschapscursussen

Op en top voorbereid zijn op je bevalling om volledige controle te hebben en te houden. Hoe klinkt dat? Volg een cursus die bij jou past en neem afscheid van twijfels en onzekerheden.

Hulp bij het maken van belangrijke keuzes

Je zwangerschap is een bijzondere periode die je hooguit een paar keer in je leven meemaakt. In deze periode komt er veel op je af. Er worden vragen aan je gesteld, waarvan je niet wist dat het überhaupt mogelijkheden waren en je moet keuzes maken over dingen waarvan je misschien nog niet wist dat het bestond.

Daar kun je waarschijnlijk wel wat hulp bij gebruiken.

Een online zwangerschapscursus helpt je tijdens je zwangerschap (met kwaaltjes of om fit te blijven) en om jezelf voor te bereiden op je bevalling. Deze cursussen zijn een volledige vervanging voor een ‘gewone’ zwangerschapscursus en worden vergoed door de meeste zorgverzekeraars.

Hoewel een bevalling niet te plannen is, zorgt een goede voorbereiding ervoor dat jij met een goed gevoel op je bevalling terug kunt kijken.

Benieuwd welke online cursus bij jou past? Ontdek hieronder onze cursussen.

Fit & in balans zwanger en bevallen

Met deze cursus blijf je fit tijdens je zwangerschap en bereid je jezelf goed voor op jouw bevalling. De combinatie van zwangerschapsyoga, mindfulness oefeningen en ZwangerFit zorgen hiervoor.

In het eerste deel van deze cursus ontdek je hoe je rug- en bekkenklachten kunt verhelpen of voorkomen en hoe je met een positieve mindset richting je bevalling gaat. In het tweede deel van de cursus leer je alles over het verloop van je bevalling, krachtige perstechnieken en -houdingen, hoe je ademhaling kunt inzetten en meer.

Workouts voor zwangeren

Wist je dat actieve zwangeren minder complicaties hebben, sneller bevallen en beter herstellen na de bevalling? Een goede reden om lekker fit te blijven tijdens je zwangerschap.

Wil jij lekker vanuit huis trainen om goed in je vel te zitten, fit te blijven tijdens je zwangerschap en krachtig en ontspannen te beginnen aan je bevalling? Dan is deze combinatie van fitnessoefeningen (afgestemd op je zwangerschap) en ontspanningsoefeningen iets voor jou.

Grip op je bevalling

Wist je dat het maken van je eigen keuzes voor en tijdens je bevalling jou het beste gevoel en zelfvertrouwen geven? De informatie die je tijdens deze cursus krijgt, zorgt ervoor dat je de juiste keuzes kunt maken. Geen opgelegde keuzes, we prikkelen jou om na te gaan wat voor jou het beste werkt.

Een nuchtere, complete en vooral eerlijke voorbereiding op je bevalling. Antwoord op vragen waarvan je niet eens wist dat je ze had. Naast voorbereiding op een natuurlijke bevalling is er ook aandacht voor medische ingrepen. Hoe ga je het gesprek aan met de arts, welke vragen kun je stellen en hoe zorg je ervoor dat jij de regie houdt?

De informatie is aangevuld met ademhalingsoefeningen en tips & tricks om je bevalling zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Je bent na deze cursus op alles voorbereid.

Hypnobirthing

Stap voor stap begeleiding naar een meer ontspannen geboorte. Deze cursus, ontwikkeld en gegeven door verloskundige Doete, is een combinatie van medische kennis, ervaring en een vleugje hypnobirthing. Speciaal voor jou én je partner.

Vertrouwen, positiviteit en samenwerking staan hierin centraal. Geen ‘geitenwollensokken- of pufcursus’ dus, maar juist een heel praktische, leuke en volledige voorbereiding op de geboorte.

Gezond zwanger worden & zijn

Wil je gezond zwanger worden of ben je zwanger en wil je het beste voor jezelf en de ontwikkeling van jouw kindje? Wil je klachten tijdens je zwangerschap verminderen, niet teveel aankomen en jouw baby een gezonde start geven die doorwerkt op de rest van zijn of haar leven?

Je leert het allemaal in deze online cursus over gezond zwanger worden & zijn.

Fit & in balans met je baby

Wil jij na je bevalling actief werken aan je herstel, je conditie en kracht? Wil je weer plezier krijgen in bewegen en dit het liefst samen met je baby doen? Ontdek de workouts voor na je bevalling, wordt fit en betrek je baby op een leuke, passende manier.

Binnen de workouts ligt de nadruk op je buik, bekken, onderrug en op je conditie. De oefeningen worden steeds iets zwaarder en zijn aangepast aan het herstel na de bevalling.

Naast passende workouts voor jou, leuke oefeningen voor jou en je baby, is er binnen de lessen ook aandacht voor het (her)vinden van balans.

Leer je baby kennen

In negen maanden groeit er een kindje in je buik. Je voelt je al verbonden, maar pas na de geboorte leren jullie elkaar echt kennen. Het is belangrijk om in deze eerste levensfase vooral veel te kijken naar je kindje. Kijk naar zijn lichaamstaal, luister naar de geluidjes en kijk eens naar je eigen handelen op deze signalen.

Binnen deze cursus leer je onder andere hoe je kunt zien dat je kindje moe is, honger heeft, wilt spelen of juist niet. Door in de laatste weken van je zwangerschap te beginnen, ben je goed voorbereid op de komst van je baby.

Een zwangerschapscursus volgen op de momenten en plaatsen dat het jou uitkomt.
Beschikbaar op mobiel, tablet, laptop en smart-TV via de webbrowser.

Anderen over onze online zwangerschapscursussen

Genoten van deze cursus, samen met partner

Ik vond het een fijne cursus. Aan de ene kant wordt aandacht besteed aan het fit zijn gedurende de zwangerschap en aan de andere kant wordt de bevalling zelf ook uitgebreid besproken. Daarnaast is het fijn dat de partner expliciet wordt betrokken bij de lessen over de bevalling.

Het fijne aan een online cursus is dat je er op je eigen tempo doorheen kan gaan en dingen die je belangrijk vindt nog terug kan kijken.

Greet over Fit & in balans zwanger en bevallen

Nuttige en veelzijdige informatie

Esther geeft veel informatie over uiteenlopende onderwerpen zoals: huilen, troosten, verwennen, ritme, hechting e.d. en in de laatste lessen komen ook baby massage en het voorkomen van slaapproblemen aan bod. Daarnaast geeft ze handige tips en biedt zij richtlijnen aan.

Deze cursus is niet alleen nuttig voor ouders die een eerste kindje verwachten, maar zeker ook nuttig voor ouders die een tweede, derde of volgend kindje verwachten.

Iedere les heb ik wat van opgestoken en dat is fijn. Bedankt voor de nuttige en veelzijdige informatie

Lydia over Leer je baby kennen

Leerzame en heldere cursus

Een erg leerzame cursus die zelfs mij wist te verrassen met nieuwe dingen. Ik wist bijvoorbeeld niet vitamine C de opname van ijzers ondersteund.

Erg prettig dat de cursus op een heldere manier wordt verteld door Anouk en dat veel tips te downloaden zijn.

Aya over Gezond zwanger worden en zijn

Hele fijne cursus

Lekker vanuit huis te volgen en sloot precies aan op mijn wensen. Een goede mix van wetenschappelijke kennis vanuit Doete haar Verloskundige achtergrond en mindset/vrouw in haar kracht en rust zetten. Ik ben nu beter voorbereid op de bevalling en weet dat ik op mijzelf mag vertrouwen.

Maroushka Hobo over Hypnobirthing

Fijne, complete cursus

Complete en fijne cursus. Je moet er goed de tijd voor nemen en op tijd mee starten. Sommige onderdelen waren voor ons al bekend maar dat zal per persoon verschillen. Alles komt aan bod wat je moet weten naar mijn idee.
Mijn partner heeft alles mee gekeken en vond het merendeel ook erg interessant. Ik raad ook aan om het allemaal samen te kijken!

Ik ben erg tevreden over de cursus en de manier waarop je deze kunt volgen. In je eigen tempo, op je eigen bank.

Lisa over Goed voorbereid bevallen

Leuk en leerzaam

Ontzettend leuke cursus met goede oefeningen waar een duidelijke opbouw in zit. Ze worden steeds wat zwaarder naarmate je langer geleden bevallen bent. Heerlijk om samen met je baby te werken aan lichamelijk herstel en echt even tijd voor jezelf en je baby te maken. Fijne ontspanningsoefeningen ook.

Marit over Fit & in balans met je baby

Wil je zwanger worden of ben je zwanger?
Met deze cursussen werk je aan een gezonde leefstijl.

Met een zelfverzekerd gevoel bevallen?
In deze cursussen antwoorden op al jouw vragen.

Je baby leren kennen? Weer fit worden na je bevalling? Ontdek onze cursussen.