Fout op het geboortekaartje?

De 7 meest voorkomende en wat je kunt doen!

O jee, een fout op je geboortekaartje, je moet er niet aan denken. Wij geven je tips om ze te voorkomen én oplossingen mocht er toch een fout op je geboortekaartje staan.

Fout op het geboortekaartje?

De 7 meest voorkomende en wat je kunt doen!

O jee, een fout op je geboortekaartje, je moet er niet aan denken. Wij geven je tips om ze te voorkomen én oplossingen mocht er toch een fout op je geboortekaartje staan.

In samenwerking met Kaartje2go

 

Het geboortekaartje van je kleintje is misschien wel het belangrijkste kaartje dat je ooit op de bus doet. Het is dan ook superjammer als er een flinke fout op prijkt!

Misschien staat er een fout op jullie geboortekaartje, of wil je die juist voorkomen. Heel begrijpelijk, en we denken dan ook graag met je mee. We delen de meest gemaakte fouten op geboortekaartjes én hoe je ze kunt oplossen.

blog visual baby op komst 1200x800 art meestgemaakte fouten

Overzicht onderwerpen

  De top 7 meestgemaakte fouten op geboortekaartjes

  Geloof ons, je zult niet de eerste zijn die een geboortekaartje zonder adres verstuurt. En een baby van 4.134 kilo in plaats van kilogram schijnt ook al eens geboren te zijn!

  Kaartenwebshop Kaartje2go krijgt dagelijks vragen van klanten die per ongeluk een fout op hun kaartje ontdekt hebben. Niets geks dus, maar het is logisch dat het zweet je dan wel even uitbreekt. We delen samen met hen de 7 meestvoorkomende fouten op geboortekaartjes. Dan hoef jij ze in ieder geval niet te maken!

  728x90 ovn leaderboard

  De meestvoorkomende fouten op geboortekaarten zijn:

  1. Geen of de verkeerde geboortedatum
  2. Het vergeten van de tweede en/of derde naam
  3. De verkeerde geboortetijd, -lengte of -gewicht
  4. Specifieke informatie vergeten, zoals een cadeautip of de bezoekinfo
  5. Een vergeten hoofdletter
  6. Een verkeerd adres, een fout in het adres of een geboortekaartje zonder adres
  7. Typefouten

  3 tips wat je kunt doen bij een fout op je geboortekaartje

  Heb je de geboortekaartjes ontvangen, maar blijkt er een méga fout op te staan? Superjammer, maar geen reden tot paniek. Er zijn namelijk een aantal dingen die je kunt doen om het te fixen. En soms is niets doen nog de beste optie. We geven je drie handige tips:

  1. Neem even contact op met het bedrijf
   Zoals we net al zeiden komt het geregeld voor dat mensen een foutje maken op een geboortekaartje. Een foutje is dan ook snel gemaakt! Vooral als je je geboortekaartje zelf helemaal naar wens kon maken. Onze tip is om gewoon even contact op te nemen met de kaartenwebshop waar je de geboortekaartjes besteld hebt. Bij Kaartje2go drukken ze je kaartjes vaak kosteloos opnieuw. En heb je je bestelling bij een ander bedrijf geplaatst die de kaartjes niet vergoed, dan denken ze vast graag met je mee. Wel zo fair, als je vol hormonen op ‘Bestellen’ hebt geklikt!
  2. Klein foutje? Overweeg om niets te doen
   Gaat het om een heel klein foutje en kun je geen nieuwe geboortekaartjes ontvangen of kopen? Dan is het ook een optie om niets te doen en de kaarten gewoon te versturen. Een spelfoutje is geen ramp, en een vergeten postcode kunnen de ontvangers zelf opzoeken. Vaak valt het zelfs meer op als je met een pen in de weer gaat.
  3. In het uiterste geval: pas de fout zelf aan.
   Is er echt een foutje ingeslopen dat je liever aan wilt passen, zoals het verkeerde huisnummer of een fout in een telefoonnummer? Dan kun je er ook voor kiezen om het zelf te corrigeren. Met de juiste kleur pen of een sticker maak je zo makkelijk een 8 van die 9. De ontvangers van jullie geboortekaartje gaan dit vast opmerken, maar ach, jij hebt nu wel iets anders aan je hoofd. Tijd doorbrengen met je kleintje bijvoorbeeld!

  Check dubbelcheck! Bekijk dit nog even voor je bestelt

  Misschien is je kindje pas net geboren, en sta je op het punt om de geboortekaartjes te bestellen. Dan is het goed om nog even wat laatste dingen te checken.

  minami rectangle 1

  Met de punten in het volgende lijstje is de kans klein dat er een foutje tussendoor sluipt.

  Goed om nog even te checken:

  • Is alle informatie die je pas na de geboorte invult aangepast? Denk aan de voornaam, eventueel meerdere namen, de geboortedatum, geboortetijd en het geboortegewicht.
  • Zijn jullie namen juist geschreven?
  • Staat het juiste adres erop?
  • Kloppen de telefoonnummers?
  • Staan er geen spel- en typefouten op het kaartje? Bekijk ook even of er hoofdletters missen of juist weg moeten.
  • Staat alle voor jullie belangrijke informatie op het kaartje? Denk dan aan een geboortegedichtje of -tekstje, cadeautip en eventuele peetooms en peettantes.

  👶🏽 Tip: Bestel eerst een proefdruk van je geboortekaartje. Zo kun je van tevoren rustig kijken of alles klopt.

  Veel plezier met het geboortekaartje!

  We hopen dat je geboortekaartje met deze tips helemaal aan je wensen voldoet. En natuurlijk is niets perfect, en kan het altijd beter. Onthoud vooral dat jouw kleintje nu het allerbelangrijkste is. Zelfs een stom spelfoutje kan daar geen verandering in brengen!

  Gerelateerde berichten
  veneta
  Raamdecoratie – BabyUitzet

  Bij het inrichten van de babykamer, is het belangrijk dat je de juiste raamdecoratie kiest. Je wilt natuurlijk wel dat Lees meer

  babykamer kopen
  Praktische tips vóór aanschaf van de babykamer

  Mooi is niet de enige eis bij de aanschaf van een babykamer. In deze video praktische tips waar op te Lees meer

  Autostoel Goed Plaatsen Video Door Babyopkomst
  Kopen van autostoel; tips en adviezen waar je op moet letten

  Bij het kopen van een autostoel komt best wat kijken. Er is zoveel keuze, niet alleen in merken maar ook Lees meer

  Autostoel Goed Plaatsen Video Door Babyopkomst
  Autostoeltje goed plaatsen

  Bijna 75% van de ouders maakt fouten in het plaatsen van de autostoel. Jij niet toch?

  Wat Kost Een Kind Baby Op Komst
  Wat kost een kind

  Een overzicht van alle kosten die het krijgen van een kind met zich meebrengen. Inclusief handige checklist én lijst Wat Lees meer

  Luiertas
  Luiertassen; wat gaat er mee

  Wat neem je mee in je luiertas? Er is natuurlijk een verschil in de inhoud van je luiertas wanneer je Lees meer