Leuke geboortekaartjes bestellen,

hoe werkt dat?

Hoera, je bent in verwachting! En dat betekent dat het tijd is om leuke geboortekaartjes te kiezen! Maar hoe werkt dat eigenlijk? Wie stuur je een geboortekaartje? En wat zet je nou op een geboortekaartje? We leggen het je in dit artikel uit!

Leuke geboortekaartjes bestellen,

hoe werkt dat?

Hoera, je bent in verwachting! En dat betekent dat het tijd is om leuke geboortekaartjes te kiezen! Maar hoe werkt dat eigenlijk? Wie stuur je een geboortekaartje? En wat zet je nou op een geboortekaartje? We leggen het je in dit artikel uit!

babyopkomst 1200x800 1nw logo

Wat zet je op een geboortekaartje?

De geboorte van je kindje is ontzettend speciaal. En daarom wil je deze gebeurtenis graag op een mooie manier delen. Maar wat schrijf je nou precies op een geboortekaartje? We hebben de belangrijkste info voor je op een rijtje gezet.

 • De naam van jullie kindje. Vaak staat de voornaam in een groter lettertype bovenaan, daaronder komt de eventuele tweede naam en de achternaam.
 • Het geslacht van jullie baby.
 • De namen van ouders, broertjes en zusjes.
 • De geboortedatum en optioneel de geboortetijd, de lengte en het gewicht van jullie kindje.
 • Eventuele bezoektijden of jullie wensen hiervoor, bijvoorbeeld ‘Langskomen? Graag eerst even appen.’ of ‘Bewonderen graag op afspraak!’ ​​
 • Adres en telefoonnummer.

Veel ouders kiezen ervoor om een leuke tekst aan hun geboortekaartjes toe te voegen. Vaak wordt deze boven de voornaam of aan de linkerkant van het geboortekaartje geplaatst. Hierbij kun je denken aan:

 • Dolgelukkig zijn wij met de geboorte van ons meisje/zoontje
 • Zo gewenst, zo geliefd.
 • Welkom lief zusje/broertje
 • Grote avonturen beginnen klein
Overzicht onderwerpen

  Wie stuur je een geboortekaartje?

  Het is natuurlijk helemaal aan jou om te bepalen naar wie je het geboortekaartje stuurt. De meeste mensen sturen hun geboortekaartjes naar familie en vrienden, maar het is ook leuk om een geboortekaartje naar je werk te sturen. Als kersverse ouders kunnen jullie je leuke geboortekaartjes sturen naar:

  • Ouders, broers en zussen.
  • Andere familieleden waarmee jullie close zijn.
  • Vrienden en vriendinnen.
  • Collega’s die dichtbij jullie staan en/of een algemene kaart naar jullie werk.
  • De verloskundigenpraktijk.
  • Tip: het kan heel waardevol zijn om een extra geboortekaartje te bewaren als herinnering voor later.

   

  Wanneer geboortekaartjes versturen?

  Vroeger gingen geboortekaartjes supersnel de deur uit, vaak al binnen twee dagen na de geboorte. Gelukkig zijn we daar tegenwoordig iets relaxter in geworden. Dat komt omdat het heel makkelijk is om je dierbaren op de dag zelf te appen met het blijde nieuws. Zo zijn jullie vrienden en familieleden al vroeg op de hoogte en kunnen de officiële geboortekaartjes een paar dagen (of zelfs een week) wachten. Doe dus vooral wat jullie zelf fijn vinden. Als je de geboortekaartjes iets later verstuurt, kun je trouwens nog een mooie foto toevoegen van jullie pasgeboren kindje. Het bestellen van leuke geboortekaartjes gaat trouwens heel snel en eenvoudig via handige kaartenwebshops!

  babyopkomst 1200x800 2 nw logo

  Leuke geboortekaartjes: de trends!

  Jullie prachtige kleintje verdient natuurlijk het allermooiste geboortekaartje. Gelukkig is de keuze reuze. Ben je benieuwd naar de nieuwste trends op het gebied van geboortekaartjes? Dit zijn ze!

  • Natuurlijke kaartjes met rustige tinten als terra, roestbruin en olijfgroen.
  • Geboortekaartjes met foliedruk  voor een luxe effect, zoals zilver-, koper- of goudfolie.
  • Bloemen en andere botanische elementen op het geboortekaartje.
  • Leuke geboortekaartjes met dieren, zoals olifantjes, giraffes en vogels.
  • Ronde vormen, cirkels en bogen voor een zachte en moderne touch.

  Wat de trends ook zijn, het belangrijkste is om een geboortekaartje te kiezen dat voor jullie goed voelt. Ga er dus rustig voor zitten en bekijk welke kaartjes je aanspreken. Met een gratis Kaartje2go account kun je leuke geboortekaartjes trouwens makkelijk opslaan als favoriet. Zo kan je jouw opgeslagen kaartjes gemakkelijk vergelijken.

  Tips voor goedkope geboortekaartjes

  Heb je misschien al een aantal leuke geboortekaartjes gezien, maar ben je bang dat het toch iets te duur uitpakt? Met deze tips voor goedkope geboortekaartjes hou je de kosten binnen de perken.

  • Kies een goedkopere papiersoort. De papiersoorten ‘glans’ en ‘100% gerecycled’ zijn bij Kaartje2go helemaal gratis.
  • Ga voor een kleiner formaat. Kleine geboortekaartjes kunnen hartstikke stijlvol zijn. Daarnaast kun je ook kiezen voor enkele kaartjes. Rechthoekige kaarten zijn vaak goedkoper dan vierkante of langwerpige geboortekaartjes.
  • Bestel een gratis proefdruk. Hierbij ontvang je meestal ook voorbeelden van papiersoorten.
  • Doe mee aan leuke winacties. Bijvoorbeeld deze uitgerekende datum actie . Als je op je officiële uitgerekende datum bevalt, krijg je de geboortekaartjes namelijk helemaal gratis. En beval je op een andere dag? Dan ontvang je alsnog 10% korting!
  • Bepaal hoeveel kaartjes je precies wilt versturen. Misschien kom je erachter dat je een stuk minder geboortekaartjes hoeft te bestellen.
  • Bezorg de geboortekaartjes zelf, zo bespaar je bezorg- en postzegelkosten. Dat is vooral handig wanneer jullie vrienden en familie in de buurt wonen.

  Veel plezier met het kiezen van leuke geboortekaartjes!

  Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel een goed beeld van hoe het regelen van leuke geboortekaartjes in zijn werk gaat. Nu begint het fijnste gedeelte: het mooiste geboortekaartje uitzoeken! Pak er een warme kop thee bij en laat je lekker inspireren door aanbieders van leuke kaartjes. Wij kunnen niet wachten tot het blijde nieuws gedeeld wordt!

  Dit bericht delen of bewaren?

  Deel dit bericht via Facebook, Twitter, e-mail of WhatsApp. Later lezen of zelf bewaren? Mail het dan naar jezelf.

  Met een zelfverzekerd gevoel bevallen?
  In deze cursussen antwoorden op al jouw vragen.

  Gerelateerde berichten
  veneta
  Raamdecoratie – BabyUitzet

  Bij het inrichten van de babykamer, is het belangrijk dat je de juiste raamdecoratie kiest. Je wilt natuurlijk wel dat Lees meer

  babykamer kopen
  Praktische tips vóór aanschaf van de babykamer

  Mooi is niet de enige eis bij de aanschaf van een babykamer. In deze video praktische tips waar op te Lees meer

  Autostoel Goed Plaatsen Video Door Babyopkomst
  Kopen van autostoel; tips en adviezen waar je op moet letten

  Bij het kopen van een autostoel komt best wat kijken. Er is zoveel keuze, niet alleen in merken maar ook Lees meer

  Autostoel Goed Plaatsen Video Door Babyopkomst
  Autostoeltje goed plaatsen

  Bijna 75% van de ouders maakt fouten in het plaatsen van de autostoel. Jij niet toch?

  Wat Kost Een Kind Baby Op Komst
  Wat kost een kind

  Een overzicht van alle kosten die het krijgen van een kind met zich meebrengen. Inclusief handige checklist én lijst Wat Lees meer

  Campingbedje
  Campingbedjes; gebruikstips

  Zo gebruik je een campingbedje veilig