Voedingskussen – BabyUitzet

Voedingskussen – BabyUitzet

Voedingskussen en zwangerschapskussen in één.

De één noemt het een zwangerschapskussen, de ander een voedingskussen, maar het is één en hetzelfde kussen. Eén keer aanschaffen geeft je dus veel plezier in je zwangerschap en tijdens het voeden van je baby.

Zwangerschapskussen:

Het zwangerschapskussen wordt heel veel gebruikt om een betere slaaphouding te vinden in de zwangerschap.

Als zwangere kun je vaak geen goede houding vinden om te slapen. De zwaarder wordende buik zit in de weg, je rug doet zeer en met je benen kun je ook al niet lekker meer liggen.

Een zwangerschapskussen biedt uitkomst.

ZwangerschapskussenHet zwangerschapskussen is een soort slang van zo’n 2 meter lang. Zwangere vrouwen leggen hem vaak als steun onder hun buik, dan tussen de benen door naar de onderrug waar hij steun aan biedt.

Dus kun je geen fijne slaaphouding meer vinden in de zwangerschap, koop dan echt een voedings- zwangerschapskussen. Je zult merken dat het je grote slaapmaatje wordt (en ook na de zwangerschap willen veel vrouwen hun kussen niet meer missen ;))

Daarnaast is het zwangerschapskussen heel fijn om te voorkomen dat je op je rug draait in je slaap. Sommige vrouwen kunnen niet meer op hun rug liggen omdat ze dan duizelig worden.

Voedingskussen:

VoedingskussenNa de geboorte gebruik je hetzelfde kussen om je baby te voeden. Je baby wordt door het kussen beter ondersteund en voor jou is het minder zwaar omdat je je baby niet continu omhoog hoeft te houden.

Natuurlijk kun je ook een gewoon kussen gebruiken om je baby op te leggen, maar de ervaring leert dat veel moeders een voedingskussen toch prettiger vinden.

Het voedingskussen is ook heel fijn om je baby lekker op te leggen als je met je baby wilt spelen op schoot.

Let bij aankoop wel op, je hebt ook voedingskussens die halfrond voorgevormd zijn, die gebruik je echt alleen voor het voeden en kun je niet anders leggen dan de vorm die ze hebben.

Zoek dus echt naar een lange slang en let ook op de kwaliteit.

Een heel goedkoop voedingskussen is vaak slecht gevuld.

Je drukt ze makkelijk bijna helemaal plat. Daar heb je natuurlijk niet veel aan. Je wilt echt een stevig kussen wat zijn vorm houdt, niet alleen voor jezelf tijdens de zwangerschap, maar ook om je baby op te leggen als je straks gaat voeden.

Dit bericht delen of bewaren?

Deel dit bericht via Facebook, Twitter, e-mail of WhatsApp. Later lezen of zelf bewaren? Mail het dan naar jezelf.

Met een zelfverzekerd gevoel bevallen?
In deze cursussen antwoorden op al jouw vragen.