Blog papa Charel

Blog van Charel Visser (33), vader van Lennon (geboren op 9-5-2016), vriend van Kim (26) en baas van mopshond Diesel. Dagelijkse bezigheden: parttime verkoper, ZZP-er in muziekworkshops op scholen en salestrainingen voor bedrijven, fulltime jonge vader en sinds augustus 2016 papa blogger.
Voor alles in het leven is een eerste keer. Je eerste stapjes, de eerste keer dat je naar school gaat, je eerste verliefdheid. Op jonge leeftijd doe je de meeste eerste-keer-ervaringen op tot je op een gegeven moment nog maar zelden iets voor het allereerst beleeft. Van alle nieuwe dingen die ik heb meegemaakt, heeft de geboorte van Lennon met afstand de meeste impact op me.
Op 9 mei 2016 was het zover: in het Purmerendse Waterlandziekenhuis werd onze zoon via een keizersnede geboren.
Hoewel ik achtendertig weken de tijd had gehad om me voor te bereiden, zorgde zijn geboorte ervoor dat ik me besefte dat je zelfs na tweeëndertig jaar iets kunt meemaken dat zó heftig is, dat geen enkele andere ervaring je er mentaal doorheen kan helpen.
We moesten ons om één uur ’s middags melden en nadat alle testjes en onderzoeken waren gedaan, konden we rond tien voor drie richting de operatiekamer. Ik ben geen zenuwpees, je kunt mij voor een publiek van duizend man een speech laten houden en mijn hartslag zal niet veel hoger komen dan wanneer ik een wedstrijd van het Nederlands elftal kijk. Maar nu… We kwamen bij het gedeelte aan waar de operatiekamers zijn en de zuster bracht me naar een nogal muffe kleedkamer.
Tijdens het omkleden van normaal burger naar iets dat op een stripfiguur leek (de jas, broek en pet waren Brilsmurfblauw) besefte ik me dat ik op dat moment even helemaal alleen was en dat ik binnen tien minuten een operatie zou bijwonen waarbij mijn zoon ter wereld zou komen.
Van nature kan ik niet zo goed tegen bloed, dus de gedachte aan een operatie en de nog steeds rondgierende zenuwen zorgden ervoor dat mijn knieën het begaven en ik even moest gaan zitten om een paar keer diep te zuchten. Dat luchtte op en in mijn hoofd hoorde ik ineens Kevin McAllister uit Home Alone het zinnetje ‘This is it, don’t get scared now!’ herhalen.
Ok, daar gaat ‘ie dan.
De operatie ging goed, Kim verloor wel veel bloed en haar bloeddruk daalde iets te snel waardoor er een adrenalineshot nodig was, maar afgezien van dat moment dat eeuwen leek te duren, beleefde ik het in een roes. Nadat Lennon geboren was en een minuut of tien op zijn moeders borst had gelegen, werden hij en ik naar onze kamer gebracht terwijl mijn vriendin op de verkoeverkamer moest uitrusten.
Rond vier uur was ik dus samen met mijn zoon helemaal alleen totdat Kim een half uur later gezond en wel naar ons toe werd gebracht. In de tussenliggende tijd maakten mijn hersens overuren. Op zo’n moment gaat er veel door je heen, maar hetgeen dat ik mij het meest herinner, is de gedachte dat Lennon vanaf nu heel veel dingen voor het eerst gaat meemaken. Hij had net voor het eerst ademgehaald, zijn stem gebruikt en we waren nu voor het eerst samen, hij lag half te slapen en probeerde af en toe zijn ogen te openen. En ook al is er veel lelijks in de wereld waarvoor ik hem wil behoeden, toch sloeg mijn fantasie op hol toen ik naar hem zat te kijken. Ik zag hem al zijn eerste stapjes maken, voor het eerst naar school gaan en voor het eerst verliefd worden.
Die gedachten deden me glimlachen, niet wetende dat ik drie maanden later zelf weer een ‘eerste keer’ zou beleven in de vorm van deze blog papa. Maar gelukkig kun je je op een blog stukken beter voorbereiden dan op een bevalling, dat wel.

Gerelateerde berichten
Blog Papa Charel
Blog papa Charel; tijd voor jezelf

Tijd voor jezelf...een kostbaar kleinood waar je meestal geen tijd voor hebt 🙂

Blog Papa Charel
Blog papa Charel; ouder worden

Deze keer een column van 'onze' papa Charel die je gerust wat filosofisch mag noemen. Filosofisch, maar ook mooi, zoals Lees meer

Loulouka Kl Banner Nw
Blog Papa Charel
Blog papa Charel; slechts op bezoek

Deze keer vertelt papa Charel hoe hij het kraambezoek heeft geregeld.

Blog Papa Charel
Blog papa Charel; Kleine lettertjes

Als je een kind hebt lijkt het wel of dingen harder binnenkomen.

Marlene
Blog Marlene

Marlene Rooseman vertelt ons, met de nodige humor en zelfspot,  hoe het is om net moeder te zijn.

Blog Papa Charel
Blog papa Charel; Babyboom

Is zwanger worden besmettelijk vraagt Charel zich af

Meer lezen in de categorie

Interessant? Deel dit bericht

Lekker en gezond eten tijdens je zwangerschap.
Niet alleen voor jezelf, ook voor je nog ongeboren kindje.

Met een zelfverzekerd gevoel bevallen?
In deze cursussen antwoorden op al jouw vragen.

Leer alle signalen van je baby kennen.
Én hoe je hier het beste op kunt reageren.