Gratis zwangerbox of babybox

Cadeautjes, altijd leuk, gratis zwangerbox of babybox wel of niet bestellen?

Er zijn diverse zwanger- en babyboxen die je gratis kunt aanvragen. Maar is het de moeite waard en waarom bieden bedrijven dit gratis aan? Lees ons dossier.

Gratis zwangerbox of babybox

Cadeautjes, altijd leuk, gratis zwangerbox of babybox, wel of niet bestellen?

Er zijn diverse zwanger- en babyboxen die je gratis kunt aanvragen. Maar is het de moeite waard en waarom bieden bedrijven dit gratis aan? Lees ons dossier.

Of je nu voor het eerst zwanger bent of al kinderen hebt, het is altijd leuk om gratis babyproducten te krijgen.

In dit artikel hebben we de diverse aanbieders van gratis babyboxen en zwangerboxen verzameld en gekeken wat ze te bieden hebben. We behandelen alle voordelen van deze boxen en waarom ze het waard zijn om uit te proberen.

Veelgestelde vragen over het aanvragen van een zwangerbox of babybox

Een zwanger- of babybox is een gratis cadeaubox voor aanstaande ouders of ouders van pasgeboren baby's. De box bevat monsters, kortingsbonnen en informatie van verschillende bedrijven die gerelateerd zijn aan zwangerschap en babyverzorging.

Alleen aanstaande moeders of ouders van pasgeboren baby's in Nederland kunnen een zwanger- of babybox aanvragen.

Om een zwanger- of babybox aan te vragen, moet je je registreren op de website van de aanbieder van de box van jouw keuze. Je kunt dit doen door een formulier in te vullen met je persoonlijke gegevens en de uitgerekende datum of de geboortedatum van je baby.

Nadat je je hebt geregistreerd, ontvang je een voucher die je kunt inwisselen voor een box bij een van de deelnemende winkels of ophaallocaties. Houd er rekening mee dat je de voucher en een geldig ID moet meenemen om je box te kunnen claimen.

Ja, de boxen zijn helemaal gratis. Het enige wat je misschien moet betalen, zijn de verzendkosten als je ervoor kiest om het naar je huis te laten bezorgen.

De inhoud van een box kan verschillen en is afhankelijk van welke bedrijven in de box hun producten of diensten willen presenteren. Het bevat meestal een mix van monsters, kortingsbonnen en informatie van verschillende bedrijven die gerelateerd zijn aan zwangerschap en babyverzorging. Enkele veelvoorkomende items die je in de box kunt vinden zijn:

 • Luiers
 • Babydoekjes
 • Monsters van babyvoeding
 • Baby lotion of crème
 • Fopspenen
 • Borstvoedingspads
 • Tijdschriften over zwangerschap of baby's
 • Baby speelgoed of boeken
 • Informatie over prenatale of postnatale zorg

Dat ligt eraan wat jij een nadeel vindt. Realiseer je dat je je gegevens deelt met de aanbieder van de box van jouw keuze.

Meestal moet je toestemming geven dat dit bedrijf jouw gegevens mag delen met bedrijven die in de box hun producten of diensten aanbieden. Het kan dus voorkomen dat je mails of telefoontjes van deze bedrijven gaat krijgen.

Per zwangerschap mag je één keer een zwangerbox aanvragen bij dezelfde aanbieder. Maar omdat er meerdere aanbieders zijn, die we verderop in dit artikel ook nader toelichten, kun je bij meerdere partijen een box aanvragen.

Hetzelfde geldt voor de babyboxen.

Overzicht onderwerpen

  Voordeel van zwanger- of babybox

  Er zijn verschillende redenen waarom je ervoor zou kunnen kiezen om een gratis zwanger- of babybox aan te vragen.

  Ten eerste kan het een handige manier zijn om informatie en producten te verkrijgen die nuttig kunnen zijn tijdens de zwangerschap en voorbereiding op de komst van de baby. De inhoud van de box kan variëren van informatie over zwangerschap en bevalling tot productmonsters en kortingsbonnen voor babyproducten.

  Daarnaast is het fijn om verschillende producten te kunnen testen voordat je een keuze maakt welke je wilt gaan kopen.

  Bovendien kunnen gratis zwangerboxen ook financieel aantrekkelijk voor je zijn. Door de gratis producten en kortingen die in de boxen worden aangeboden, kun je geld besparen op de kosten van babyproducten en andere uitgaven tijdens de zwangerschap en na de geboorte van hun baby.

  Waarom bieden bedrijven een gratis babybox aan?

  Bedrijven bieden gratis zwanger- en babyboxen aan als een manier om reclame te maken voor hun producten en diensten.

  Door gratis monsters en kortingen aan te bieden, hopen bedrijven dat toekomstige ouders hun producten zullen uitproberen en in de toekomst zullen blijven kopen.

  Het is belangrijk om te beseffen dat hoewel de inhoud van de gratis zwanger- en babyboxen nuttig kan zijn, sommige producten mogelijk niet essentieel zijn en je altijd je eigen onderzoek moeten doen voordat je een product koopt

  Wat gebeurt er met mijn adres als ik een gratis zwangerbox aanvraag?

  Wanneer je een gratis baby- of zwangerbox aanvraagt, moet je meestal je adres opgeven zodat de box naar jou kan worden verzonden. Het bedrijf dat de zwangerbox aanbiedt, zal jouw adres gebruiken om de box naar jou te sturen.

  Het is belangrijk om te weten dat jouw adres niet zomaar mag worden gedeeld met andere bedrijven zonder jouw toestemming. Bedrijven moeten zich houden aan de privacywetgeving en mogen jouw gegevens niet delen zonder jouw toestemming. Echter, is het meestal wel zo dat je bij het aanvragen van een box ook toestemming moet geven om je adres te gebruiken. Lees altijd de voorwaarden van de aanbieder.

  Het kan zeker zo zijn dat het bedrijf dat de zwangerbox aanbiedt, jou in de toekomst benadert met aanbiedingen voor producten en diensten. Als je dit niet wilt, kun je je altijd afmelden voor de nieuwsbrief of andere marketinguitingen van het bedrijf.

  Onze top 7 voor zwangerbox of babybox

  De zwanger- en babyboxen waar we het over zullen hebben zijn:

  We zullen elk van deze boxen in detail bekijken en hun voor- en nadelen bespreken, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen welke gratis babybox of zwangerbox het beste bij jullie past.

  Zwangerbox of babycadeau van Ouders van nu

  Gratis zwangerbox en babycadeau

  Ouders van Nu biedt zowel een zwangerbox als een babycadeau aan.

  Beiden worden gratis thuisbezorgd en passen in de brievenbus, je hoeft dus niet thuis te blijven om ze te ontvangen.

  Bij het bestellen kun je aanvinken of je wel of niet persoonlijke aanbiedingen wilt ontvangen, maar ook als je niets aanvinkt mogen zij je benaderen met aanbiedingen afgestemd op de duur van je zwangerschap/periode na de geboorte zo staat in hun algemene voorwaarden.

  Inhoud van de Zwangerbox:

  • een magazine over zwangerschap
  • aanbiedingen van andere bedrijven
  • hydrofiele doek
  • een zwangerschapskalender

  Inhoud van de babybox:

  • groeimeter om de groei van je baby bij te houden
  • vakantiechecklist voor de eerste vakantie met je baby
  • digitaal dossier boordevol tips over de ontwikkeling

  gratis aanvragen button

  De Blije doos

  Gratis de blije doos

  Misschien wel de bekendste gratis zwangerbox van Nederland.

  Nadat je hebt aangemeld op hun site kun je de doos ophalen bij een Prénatal winkel in jouw regio. De inhoud van de doos kan variëren, afhankelijk van welke bedrijven zich in de doos willen presenteren.

  In ieder geval ontvang je naast de doos vol met verrassingen ook nog vier keer per jaar het magazine WIJ voor zwangeren en jonge ouders.

  Als je de geboorte aan hen doorgeeft ontvang je ook nog een mooie muts met de naam van je baby.

  De Blije doos is een product van Wij Special media, zij omschrijven heel duidelijk op hun site wat ze met jouw gegevens mogen doen. Lees dit altijd goed door.

  gratis aanvragen button

  Kiekeboebox PLUS - babybox

  Gratis Kiekeboebox PLUS

  De Kiekeboebox van Plus kun je op hun site aanvragen als je baby niet ouder is dan 2 maanden.

  Je ontvangt een mail en samen met het geboortekaartje en de bevestigingsmail kun je de box in een Plus winkel ophalen.

  De box heeft een waarde van € 40,00!

  Je kunt de box alleen aanvragen als je in een gebied woont waar hun folder verspreid wordt.

  In hun privacybeleid staat dat zij je mails mogen sturen met aanbiedingen als je van de box besteld hebt, je kunt  je hier online weer voor afmelden. Wij konden niet vinden of zij je adresgegevens ook aan andere bedrijven ter beschikking stellen.

  gratis aanvragen button

  Welkom op de wereld pakket van Hoogvliet

  Gratis welkom op de wereld Hoogvliet

  Als je in een regio woont waar Hoogvliet actief is kun je het Welkom op de wereld pakket aanvragen. Dit is geen doos maar een enveloppe met bonnen voor allerlei gratis baby artikelen ter waarde van € 35,00.

  Met de bon haal je het product van jouw keuze gratis af in de winkel.

  Bij aanmelding met de geboortedatum op hun site ontvang je per e-mail het afhaalbericht voor het Welkom op de wereld pakket. Aanmelden kan tot 12 maanden na de geboorte van het kind.

  In de voorwaarden staat niet wat ze met je adresgegevens doen, volgens de privacywet mogen ze je adres dan alleen gebruiken om eigen aanbiedingen te doen en dus niet doorgeven aan derden.

  gratis aanvragen button

  Gratis rompertje Zeeman

  Gratis Zeeman rompertje

  Bij Zeeman meld je de geboorte aan op hun site en ontvang je een waardebon voor een gratis rompertje van biologisch katoen.

  Met de waardebon kun je in iedere Zeeman winkel een rompertje zonder mouwen ter waarde van € 3,49 uitzoeken.

  In de voorwaarden is vermeld dat je adres niet aan derden wordt doorgegeven.

  gratis aanvragen button

  Kwebbels kinderboeken pakket

  Gratis proefpakket kinderboeken

  Voorlezen, zo ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van je kind.

  Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen.

  Bij Kwebbels hebben ze abonnementen afgestemd op de leeftijd van je baby, iedere maand ontvang je 4 nieuwe voorleesboeken.

  Om kennis te maken met deze makkelijke manier van goede boeken afgestemd op de leeftijd van je baby krijg je het eerste pakket gratis. Je betaalt alleen de verzendkosten (€ 6,95).

  Maar let wel op, als je niet zelf opzegt wordt het proefpakket  automatisch omgezet naar een abonnement van €14,95 per maand, Je kunt dit abonnement altijd per direct stopzetten en ontvangt ook een mail met daarin alle mogelijkheden voor een verlenging of stopzetting.

  gratis aanvragen button

  Dit bericht delen of bewaren?

  Deel dit bericht via Facebook, Twitter, e-mail of WhatsApp. Later lezen of zelf bewaren? Mail het dan naar jezelf.

  Met een zelfverzekerd gevoel bevallen?
  In deze cursussen antwoorden op al jouw vragen.

  Gerelateerde berichten
  Alcohol In De Zwangerschap Kan 1 Glaasje Kwaad
  Alcohol in de zwangerschap

  Wat doen alcohol met je baby in de zwangerschap?

  Tweeling, 1 Of 2 Eiig, Dit Is Het Verschil
  Meerling zwangerschap

  Hoe ontstaat een twee (of meer) ling eigenlijk? Is het erfelijk?

  Echo
  Echo

  Welke echo's kun je in de zwangerschap krijgen en welke zijn standaard?

  Pretecho, Waar Let Je Op Als Je Een Pretecho Wilt Laten Maken
  Pret echo

  Als je een pretecho wilt laten maken zijn er een aantal dingen die je van te voren moet weten en Lees meer

  zelf hartje luisteren
  Zelf naar het hartje luisteren baby

  Als partner kun je prima zelf het hartje luisteren van je baby. Wij leggen uit hoe.

  zwangerschapscontroles
  Wel of niet mee op controle

  Gaat je partner mee op controle en zo ja hoe vaak dan?