Commode – BabyUitzet

Commode – BabyUitzet

In onze babyuitzet gids natuurlijk ook alle informatie voor het kopen van een commode

Een commode wordt veel gebruikt, je kleed je baby erop aan, wast en verschoont haar erop. Een bijna onmisbaar product uit je babyuitzet lijst.
Vaak sta je een wat langere tijd aan de commode, een goede hoogte is dan ook heel belangrijk voor het behoud van een gezonde rug.
Een commode kun je kant en klaar in de winkel kopen, maar een afgedankt ladekastje kan vaak ook prima omgebouwd worden tot aankleedtafel. Heb je weinig ruimte, dan kun je ook een stevig blad opklapbaar aan de muur bevestigen. Zorg ervoor dat onder het blad in neergeklapte stand er minstens 2 beugels zitten die het blad goed ondersteunen en uiteraard heel goed bevestigd zijn.

 

Let op de volgende zaken bij aankoop, of als je een commode zelf gaat maken:

  • Achterkant en zijkanten zijn bij voorkeur voorzien van een opstaande rand van minstens 3 cm hoog. Als je commode tegen een muur staat hoeft dit niet.
  • Zit er geen achter- of zijwand op de commode dan moet het aankleedkussen vastgemaakt kunnen worden
  • Een groot werkblad is handig, niet alleen het aankleedkussen moet ruimte hebben, maar ook de kleertjes, verzorgingsartikelen, kruik en vaak een bakje met water of een bakje met billendoekjes. De afmeting moet minimaal 65 cm breed en 38 cm diep zijn.
  • Voor jouw comfort moet het werkblad een aantal centimeter naar voren uitsteken (anders moet je teveel naar voren buigen wat slecht is voor je rug)
  • Jouw voeten kunnen onder de commode staan.
  • Al het materiaal is glad afgewerkt, hoeken en randen zijn afgerond, er zitten geen scherpe punten of uitsteeksels aan.
  • Heeft de commode wieltjes, dan moeten er minstens 2 vastgezet kunnen worden.

Koop een aankleedkussen met opstaande randen en minstens 2 hoezen voor om het kussen.Als je je kind gaat verschonen, zorg dan altijd dat je alle benodigde materialen (luier, kleertjes, watten en water of billendoekjes enzovoort) klaar hebt liggen op het werkblad, zodat je je baby nooit alleen hoeft te laten. Toch iets vergeten? Leg je baby terug in bed en pak wat je vergeten bent.

Laat je baby NOOIT alleen op de commode liggen.

Zet de commode niet te dicht bij de verwarming en ook niet bij een raam. Zowel teveel warmte als kou vanuit het raam is niet fijn voor je baby.
Precies weten wat je allemaal nodig hebt voor de babyuitzet? Check onze babyuitzet lijst / checklist.

Dit bericht delen of bewaren?

Deel dit bericht via Facebook, Twitter, e-mail of WhatsApp. Later lezen of zelf bewaren? Mail het dan naar jezelf.

Met een zelfverzekerd gevoel bevallen?
In deze cursussen antwoorden op al jouw vragen.