Op retraite voor- of na de bevalling: een weekje er tussenuit

Op retraite voor- of na de bevalling: een weekje er tussenuit

Of je nu op zoek bent naar een moment van rust en bezinning tijdens je zwangerschap of als kersvers gezinnetje een band wil opbouwen na de bevalling. Een retraite biedt de perfecte gelegenheid om even helemaal tot jezelf te komen. Een moment voor jezelf is van onschatbare waarde zodra je moeder wordt.

Dit begint al tijdens de zwangerschap. Ook al draag je de zorg voor je baby nog niet, toch draait alles al om dat kleine wezentje in je buik. Je hormonen ondergaan ingrijpende veranderingen, je lichaam ondergaat transformaties die nieuw voor je zijn, en je gedachten zijn voortdurend bij je baby. Hoe ontwikkelt je baby zich binnenin? Hoe zal het leven eruitzien na de geboorte, en wat voor ouders zullen jullie zijn? Plotseling draait alles niet meer alleen om jou, maar om jou én je groeiende baby.

Je kijkt wellicht vol verwachting uit naar je baby en alles wat de komst ervan met zich meebrengt. Tegelijkertijd voel je sterk de behoefte om naar binnen te keren. Om rust te vinden te midden van je gedachten, om een verbinding te maken met je baby. En om jezelf te verwennen, want zwanger zijn vergt ook veel energie. Daarom is je zwangerschap de ideale gelegenheid om jezelf terug te trekken en te koesteren in die kostbare momenten van introspectie en ontspanning.

Retraites zijn momenteel helemaal in, voornamelijk in de pre- en postzwangerschap. Dit moet je erover weten.

Voordelen retraite voor of na je zwangerschap

Ontdek de voordelen van een retraite tijdens de zwangerschap. Zwanger zijn brengt vaak stress met zich mee, een retraite biedt de mogelijkheid om even weg te zijn van de dagelijkse sleur en volledig tot rust te komen. Tijdens zo’n retraite kun je jezelf helemaal focussen op jou en je groeiende gezin. Bovendien zijn er workshops en activiteiten gericht op de bevalling, waardoor je je goed kunt voorbereiden op deze bijzondere gebeurtenis.

Organiseer in 8 stappen je eigen retraite

Ook na de bevalling is het belangrijk om als nieuw gezinnetje samen quality time door te brengen en een band op te bouwen. Een retraite biedt de ideale gelegenheid om dit te doen. Helaas is dit vaak ontzettend duur. Het is daarom slim (en misschien nog wel leuker) om dit zelf te organiseren. Dit kan al in 8 stappen! Hier is alles wat je moet weten over het zelf verzorgen van een retraite:

 • Kies je bestemming

Begin met het kiezen van een geschikte locatie voor je retraite. Denk bijvoorbeeld aan een van de vakantieparken van Center Parcs, zij biedt prachtige huisjes midden in de natuur, ideaal voor een ontspannen retraite.

 • Stel een schema op

  Plan vooraf je activiteiten en rustmomenten. Denk aan meditatie, yoga, ontspannende wandelingen in de natuur, en tijd voor reflectie.

  • Zorg voor de juiste voorzieningen

  Kies een locatie met alle benodigde voorzieningen voor jouw retraite. Zoek naar accommodaties met een comfortabele omgeving, goede bedden en een keuken waar je gezonde maaltijden kunt bereiden.

  • Maak ruimte voor ontspanning

  Reserveer tijd voor ontspanning en zelfzorg. Geniet van een rustgevende massage, lees een goed boek, of neem een ​​ontspannend bad terwijl je de natuurlijke omgeving van je verblijf omarmt.

  • Betrek je partner

  Als je een retraite na de bevalling organiseert, betrek dan ook je partner bij de planning. Plan activiteiten waar jullie samen van kunnen genieten en waar jullie als gezin van kunnen profiteren.

  • Nodig (eventueel) meer mensen uit

  Tijdens een retraite is het leuk om in contact te komen met andere aanstaande ouders. Dit kan een gevoel van verbondenheid en steun bieden. Dit geeft je, verrassend genoeg, heel veel rust. Misschien heb je wat kennissen en/of vriendinnen die ook zwanger zijn. Neem die gerust mee. Heb je niemand in je omgeving? Plaats dan een oproep in een Facebookgroep. Je hebt zo mensen gevonden!

  • Vergeet niet te ontspannen

  Het doel van een retraite is om te ontspannen en op te laden. Vergeet dus niet om ook gewoon te genieten van de rust en stilte, weg van de drukte van het dagelijks leven.

  Geniet van rust en comfort

  Of je nu op zoek bent naar ontspanning tijdens je zwangerschap of quality time als nieuw gezinnetje na de bevalling, een retraite bij Center Parcs biedt de perfecte combinatie van rust, comfort en plezier. Bezoek de website van Center Parcs voor meer informatie over hun vakantieparken en alle vakantieparken aan zee voor een extra vleugje ontspanning.

  Gerelateerde berichten
  Alcohol In De Zwangerschap Kan 1 Glaasje Kwaad
  Alcohol in de zwangerschap

  Wat doen alcohol met je baby in de zwangerschap?

  Tweeling, 1 Of 2 Eiig, Dit Is Het Verschil
  Meerling zwangerschap

  Hoe ontstaat een twee (of meer) ling eigenlijk? Is het erfelijk?

  Echo
  Echo

  Welke echo's kun je in de zwangerschap krijgen en welke zijn standaard?

  Pretecho, Waar Let Je Op Als Je Een Pretecho Wilt Laten Maken
  Pret echo

  Als je een pretecho wilt laten maken zijn er een aantal dingen die je van te voren moet weten en Lees meer

  zelf hartje luisteren
  Zelf naar het hartje luisteren baby

  Als partner kun je prima zelf het hartje luisteren van je baby. Wij leggen uit hoe.

  zwangerschapscontroles
  Wel of niet mee op controle

  Gaat je partner mee op controle en zo ja hoe vaak dan?

  Dit bericht delen of bewaren?

  Deel dit bericht via Facebook, Twitter, e-mail of WhatsApp. Later lezen of zelf bewaren? Mail het dan naar jezelf.

  Met een zelfverzekerd gevoel bevallen?
  In deze cursussen antwoorden op al jouw vragen.