Luiertassen

Zodra je een baby hebt en je voelt je weer lekker genoeg om er op uit te gaan, is een luiertas een onmisbaar artikel.

Tenminste, een tas waar alle spullen makkelijk in passen die je nodig hebt om je kindje onderweg te verzorgen, met een handige indeling zodat je snel kunt pakken wat je nodig hebt.
Hierbij is je eigen smaak en persoonlijke stijl natuurlijk leidend in de luiertas die je zult kiezen.
Je kunt een handige tas met veel vakken omdopen tot luiertas, een luiertas kopen met zowel grappige of lieve decoraties erop, of heel stijlvol een designer luiertas kopen in jouw eigen favoriete kleur of een hip dessign. Vaak zijn er ook bijpassende tassen te koop bij je wandelwagen of combiwagen, die daar dan zeker stijlvol bij passen , maar let wel op of hij ook praktisch in gebruik is en aan jouw wensen voldoet. En op de meerprijs!
Koop een luiertas al in je zwangerschap als je toch inkopen aan het doen bent voor de laatste spulletjes van je babyuitzet. Het is niet fijn als je, vóór je voor het eerst met je baby op pad gaat, eerst nog een tas moet gaan kopen.
Bij alle luiertassen geldt: Laat je niet verleiden door alleen het design…. Er zijn voldoende mooie, leuke en hippe luiertassen te koop die met een beetje zoeken beter bij jou passen. Blijf dus kritisch.

Als je een luiertas wilt gaan kopen zijn er een aantal zaken waar je op moet letten:

  • De schouderband – Kies bij voorkeur een tas met een lange , verstelbare riem . Het is handig als je de luiertas zowel aan een schouder kunt dragen als over de schouder heen zodat hij niet af kan glijden, en een verstelbare schouderband is onmisbaar als je de luiertas regelmatig met je partner of een oppas deelt, deze zal een andere lengte handig vinden. Een brede riem, of verschuifbaar breed en zacht stuk om de schouderband, zijn zeker prettig als je straks ook zwaardere spullen zoals flesjes en potjes met voeding  mee gaat nemen.
  • Waterafstotend – Iets waar je zeker op moet letten als je ‘zo maar’ een handige tas gaat gebruiken als luiertas, mocht je eens door weer en wind moeten met je baby wil je niet dat de luiers of schone kleertjes nat of zelfs maar vochtig zijn geworden.
  • Extra vakken – Vakken die  aan de buitenkant zitten zijn reuze handig, hiermee kun je snel en eenvoudig vinden wat je nodig hebt, zonder door een schijnbaar bodemloze zak te moeten grabbelen als je baby aan het mummelen is. Je kunt bepaalde vakken ook voor je eigen ‘essentials’ gebruiken, zoals je sleutels , mobiele telefoon en portemonnee. Als je een standaard indeling aanhoudt zou je kunnen stellen dat des te meer vakken een tas heeft, des te handiger hij in gebruik zal zijn.
  • Stevigheid – Zoek een tas van stevig materiaal die open blijft staan, dit maakt het makkelijker om open te maken  en met één hand te vinden wat je nodig hebt. Van cruciaal belang als je een beweeglijke baby op je andere arm hebt!
  • Maat – Denk aan je behoeften, zul je meestal kort van huis gaan of ook vaak voor langere tijd onderweg zijn, en gaan er straks ook fruithapjes mee? Bedenk je wel:  Hoe meer ruimte er is in de tas, hoe meer je mee zult nemen.
  • Sluiting – Kijk voor een vaste sluiting, het liefst een rits, zodat alles binnen blijft wanneer je bukt of de tas een keer om laat vallen.  Klittenband heeft bijvoorbeeld de neiging om vast te gaan zitten aan je kleding of het aankleedkussen, knopen en koordjes zijn niet altijd handig met één hand te openen.
  • Kleur – Als je van plan bent om de tas te delen , kies dan een kleur en ontwerp dat alle partijen zonder problemen bij zich zullen dragen, het gebruiken van dezelfde tas scheelt  zowel kosten als tijd – het is dan niet nodig om items van de ene tas naar de andere over te doen, waarbij je vaak spulletjes vergeet of kwijt raakt.
  • Wandelwagen clip – Heel handig als je veel onderweg zult zijn met de combi- of wandelwagen en je de mand onderin vooral zult gebruiken voor je boodschappen. Met korte riemen of een verstelbare lange riem kun je de tas meestal ook aan de wagen bevestigen. Als de wandelwagen een grote mand heeft, waar zowel al je boodschappen als de luiertas in passen, hoef je hier helemaal niet over na te denken.
  • Aankleedmatje – Alhoewel deze standaard bij veel luiertassen zitten, zijn ze niet altijd groot genoeg om echt bruikbaar te zijn – vooral als je baby wat groter wordt . Als je het handig vindt om een tas met  standaard aankleedmatje te kopen, controleer dan zeker de grootte.
  • Isolatie vakken – Handig om flesjes of potjes warm te houden of om voor jezelf kompressen op temperatuur te houden. Natuurlijk kan dit ook makkelijk met losse isolatietasjes of hot packs.

Lees ook Luiertassen, wat gaat er mee

Gerelateerde berichten
Autostoel Goed Plaatsen Video Door Babyopkomst
Veilig vervoer baby – BabyUitzet

Er worden veel fouten gemaakt in zowel het veilig vervoer baby in auto, draagdoek en op de fiets.

Pregnant Woman Looking For Pushchair In Store
Kinderwagen kopen

Waar let je op als je een kinderwagen gaat kopen? Mooi is zeker niet de enige eis.

Autostoeltje baby kopen
Autostoeltjes, veiligheid komt eerst – BabyUitzet

Er is een enorme keuze in autostoeltjes, maar wat is handig en vooral wat is veilig?

dragen van je baby
De draagzak of draagdoek

Wat is voor jouw geschikt en wanneer draag je je baby?

Naar Buiten Met Je Baby
Op pad met je baby

Wanneer mag je baby voor het eerst naar buiten?

Meer lezen in de categorie

Interessant? Deel dit bericht

Lekker en gezond eten tijdens je zwangerschap.
Niet alleen voor jezelf, ook voor je nog ongeboren kindje.

Met een zelfverzekerd gevoel bevallen?
In deze cursussen antwoorden op al jouw vragen.

Leer alle signalen van je baby kennen.
Én hoe je hier het beste op kunt reageren.