Zwangerschapscursussen

Zwangerschapscursussen

Op zoek naar een zwangerschapscursus?

Er is veel aanbod, maar ook veel (kwaliteits)verschil.

Er zijn korte zwangerschapscursussen,  intieme cursussen, met-partner-cursussen, doe-cursussen en er zijn ontspannen cursussen.
Iedere zwangere vrouw kan wel een cursus vinden die bij haar past. In diverse artikelen geven we je meer info over een heel aantal zwangerschapscursussen.

De meeste cursussen worden landelijk gegeven. Soms wordt de inhoud bepaald door een vereniging of stichting die de cursus samenstelt. Echter, docenten krijgen altijd de ruimte naar eigen inzicht kleine onderdelen aan de lessen toe te voegen of op bepaalde oefeningen meer nadruk te leggen. Ook de vooropleidingen van de docenten, zoals fysiotherapie of verloskunde, kunnen de cursussen onderling doen verschillen. Naast cursussen gegeven door bijvoorbeeld de thuiszorg of een vereniging zijn er ook veel particuliere initiatieven.

Wij proberen je inzicht te  geven van wat er in Nederland mogelijk is op het gebied van zwangerschapscursussen. Maar we zijn lang niet volledig. Het aanbod is gigantisch, Google maar eens op zwangerschapscursussen en je zult versteld staan.
Bij de meeste cursussen wordt aan de deelnemers gevraagd om makkelijke kleding te dragen en een handdoek mee te nemen.

Soms wordt een zwangerschapscursus vergoed vanuit je aanvullende zorgverzekering, dit is afhankelijk van jouw aanvullende verzekering, maar ook van de kwaliteit van de cursus. Kijk in je polisvoorwaarden.

Let op kwaliteit van de docent van zwangerschapscursussen!

Let bij je keuze voor een cursus altijd op WIE de cursus geeft. Er is in Nederland geen keurmerk voor zwangerschapscursussen. Iedereen die het leuk lijkt kan een cursus gaan geven. Let daarom op wat de medische achtergrond is van de docente die de cursus geeft! Je wilt immers goed en reëel voorbereid worden op je bevalling door een professional die weet waar ze het over heeft.

Vind jij het wel belangrijk om je goed voor te bereiden op je bevalling, maar heb je geen tijd of zin in lessen op vaste tijden of in groepsverband?

Speciaal voor jou hebben wij (de verloskundigen van Babyopkomst) online zwangerschapscursussen ontwikkeld.
Al onze cursussen worden gegeven door medisch professionals (meestal verloskundigen) en zijn ontwikkeld volgens de laatste wetenschappelijke inzichten.

Bij onze cursussen hebben we er vooral op gelet dat we je eerlijk willen voorlichten (een bevalling doet nu eenmaal pijn, wat ze in sommige cursussen ook beweren) maar ook dat we je alle handvatten willen geven die jij (samen met je partner) nodig hebt om positief te bevallen.
Doordat al onze bevalcursussen gegeven worden door medisch deskundigen worden ze door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit je aanvullende verzekering.
Kijk op onze online cursus site Babyopkomst.TV voor het uitgebreide aanbod.

Meer info over:

Gerelateerde berichten
Fit En In Balans Bevallen
Fit en in balans zwanger en bevallen

Lekker fit en ontspannen je zwangerschap door én heel goed voorbereid zijn op je bevalling. Deze online cursus bied je Lees meer

Voorbereiden Op Je Bevalling
Waarom voorbereiden op bevalling

Waarom zou je je voorbereiden op je bevalling? Er is er nog nooit één blijven zitten, toch...

Online Cursus Hypnobirthing
Online zwangerschapscursussen

Gewoon fijn thuis je, samen met je partner, perfect voorbereiden op je bevalling

Zwangerschapscursus Hypnobirthing
Zwangerschapscursus: hypnobirthing

Hypnobirting, wat is het eigenlijk? Veel mensen denken dat het heel zweverig is, maar dat hoeft zeker niet.

Online Cursus Hypnobirthing
Online cursus Hypnobirthing

Hoe fijn is het dat je gewoon thuis kunt leren relaxed om te gaan met je bevalling en er vol Lees meer

Online Cursus Goed Voorbereid Bevallen
Online bevalcursus: Goed voorbereid bevallen

Een praktische, moderne, online bevalcursus ter voorbereiding op je bevalling. Eerlijk en zonder poespas. Gegeven door verloskundige

Meer lezen in de categorie

Interessant? Deel dit bericht

Lekker en gezond eten tijdens je zwangerschap.
Niet alleen voor jezelf, ook voor je nog ongeboren kindje.

Met een zelfverzekerd gevoel bevallen?
In deze cursussen antwoorden op al jouw vragen.

Leer alle signalen van je baby kennen.
Én hoe je hier het beste op kunt reageren.