To Do 2e trimester

Er is veel te regelen in de zwangerschap.

Wanneer regel je wat en wat mag je vooral niet vergeten? Van week tot week zetten wij het voor je op een rijtje in de To Do 2e trimester.

To Do’s 2e trimester zwangerschap

Week 14: Oriënteer je op een zwangerschapscursus.
Gebruik jij voldoende melk(producten)? Hoge bloeddruk is de meest voorkomende complicatie in de zwangerschap. Jij kunt het risico op pre-eclampsie (ernstige vorm van hoge bloeddruk) met 55% verminderen door vanaf het tweede trimester dagelijks minimaal 1000mg calcium te gebruiken.

Zwangerschap is ontegenzeggelijk een bijzondere periode die je hooguit een paar keer in je leven meemaakt.

Er komt in je zwangerschap veel op je af, je wordt ingewijd in een wereld die tot nu toe onbekend voor je was. Er worden vragen aan je gesteld waarvan je niet wist dat het mogelijkheden waren en je moet keuzes maken over dingen waarvan je niet wist dat het bestond :).
Daar kun je waarschijnlijk wel wat hulp bij gebruiken.

Om jou hierbij te helpen hebben wij diverse online zwangerschapscursussen ontwikkeld.

Online Cursus Leer Je Baby KennenCursussen die jou inwijden in de zwangere wereld, die je helpen keuzes te maken die bij jou/jullie passen en die ervoor zorgen dat jij vol vertrouwen en als de sterke vrouw die je bent je ‘mannetje’ kunt staan tijdens je zwangerschap, bevalling en de eerste periode met je baby.

Week 15: Tijd om op pad te gaan voor je babyuitzet. Waarschijnlijk is de moeheid en misselijkheid over, een prima tijd dus om te gaan winkelen. Lees in dossier Babyuitzet eerst even waar je op moet letten voor je gaat kopen, boordevol handige tips en adviezen zodat je goed voorbereid de winkels in gaat.
Week 17: Als jullie niet getrouwd zijn moet je partner jullie kindje erkennen om ook officieel als vader geregistreerd te worden. Je moet hier samen voor naar het gemeentehuis. Naast erkennen moet ook het ouderlijk gezag geregeld worden als jullie niet getrouwd zijn. Hier vind je alle informatie rondom verlof regelingen, erkennen en nog veel meer info over rechten en plichten.
Week 18: Bespreek of jullie de 20 weken echo willen. Veel stellen realiseren zich amper dat de 20 weken echo een keuze is. Het is geen pretecho, maar een serieus medisch onderzoek waar je beiden goed over moet nadenken of je dit wilt.
Week 19: Als je straks minder wilt gaan werken is het hoog tijd om met je werkgever afspraken te gaan maken. Lees eerst goed wat je rechten en plichten zijn. Bedenk wanneer je met zwangerschapsverlof wilt gaan en wat jullie willen met ouderschapsverlof.
Week 21: Tijd om je te gaan oriënteren op kinderopvang, ga eens kijken bij de soort opvang van je keuze. Bezoek verschillende kinderdagverblijven of gastouders. Op dit moment zijn er bijna geen wachtlijsten, je hebt dus rustig de tijd om je te oriënteren. Kosten zijn natuurlijk ook belangrijk. Alle info over opvang; kosten, toeslagen en soorten vind je op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/kinderopvang
Week 23: Hoewel het nog even duurt voor je baby geboren wordt is het wel verstandig om nu al eens te bespreken wat jullie zouden willen bij de bevalling. De eerste keuze is:  Waar wil je bevallen. Wij hebben de voor- en nadelen van alle opties voor je op een rij gezet.
Week 24: Wil je straks borstvoeding gaan geven? Bereid je goed voor. Als je veel leest en een informatie avond bezoekt ben je beter voorbereid en is de kans dat de borstvoeding gaat lukken een stuk groter. Heb je veel last van harde buiken, bandenpijn of lage rugpijn? Koop een goed zwangerschapssteunbroekje. Dit is een soort meegroei- pantybroekje die heel veel steun geeft aan je rug en buik.
Week 25: Je partner kan contact maken met de baby door een hand op jouw buik te leggen. Als de baby wakker is zal hij daar naar toe zwemmen. Ook is het leuk om met de baby te praten zodat hij de stem van je partner leert herkennen. Regelmatig hetzelfde liedje voor je baby draaien zorgt ervoor dat de baby na de geboorte rustig wordt van dat liedje.

Naar To-Do’s eerste trimester
Naar To-Do’s derde trimester

Gerelateerde berichten
Child Care Written In Kids Letters
Kinderopvang regelen

Regel je kinderopvang op tijd! Waar let je op, welke vorm past bij jullie en wat zijn de kosten van Lees meer

Voorbereiden Op Je Bevalling
Waarom voorbereiden op bevalling

Waarom zou je je voorbereiden op je bevalling? Er is er nog nooit één blijven zitten, toch...

Babyuitzet Wat Koop Je Wanneer
Checklist babyuitzet

Wat heb je allemaal nodig en waar moet je op letten wanneer je het koopt? Werk de checklist af en Lees meer

Zwangerschapskalender To Do's
To Do’s zwangerschap

Jouw to-do's in de zwangerschap. per trimester gerangschikt. Zo heb je een overzichtelijke lijst van alles wat je moet regelen.

Voorbereiden Op Je Bevalling
Waar kun je bevallen?

Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende plekken om te bevallen? Wij zetten de feiten op een rij.

Online Cursus Leer Je Baby Kennen
10 dingen die je voor de geboorte wilt weten

Goed voorbereid op de periode na de bevalling met onze tips.

Meer lezen in de categorie

Interessant? Deel dit bericht

Lekker en gezond eten tijdens je zwangerschap.
Niet alleen voor jezelf, ook voor je nog ongeboren kindje.

Met een zelfverzekerd gevoel bevallen?
In deze cursussen antwoorden op al jouw vragen.

Leer alle signalen van je baby kennen.
Én hoe je hier het beste op kunt reageren.